05.05.2021 | 17:05
Слави: Хората не искат да дават милиони на партиите, но те си ги взимат
Лидерът на "Има такъв народ" с коментар за партийните субсидии

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов реагира светкавично след отхвърлянето на предложението на партията му за намаляване на партийната субсидия. Отново във „Фейсбук“ той сподели своите мисли за случващото се в 45-ия парламент.

„Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло „за“ гласуваха само депутатите на „Има такъв народ“. А „против“ гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари – няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма „Демократична България“, няма „Изправи се! Мутри, вън!“, коментира Трифонов.

„Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно. Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може“, отбеляза още той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране