01.08.2019 | 0:01
Собственикът на „ТАД Груп” на свобода срещу 100 000 лв
Крайната цел на престъпната дейност на обвинените лица е била създаване на нестабилност в страната

Специализираният наказателен съд пусна от ареста собственика на „ТАД Груп” Иван Тодоров срещу мярка за неотклонение 100 000 лева. Според магистратите свидетелските показания по делото не касаят обвинението, което е повдигнато на Тодоров. Няма и никаква опасност той да се укрие, защото въпреки знанието, че е с обвинение, се е прибрал в България и е съдействал на разследването. Тодоров трябва да внесе гаранция до 10 дни. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Специализираната прокуратура разполага към момента с достатъчно доказателства за привличане към наказателна отговорност за кибертероризъм на собственика на „ТАД Груп“ и двама от служителите във фирмата.

Анализът на доказателствата сочи, че крайната цел на престъпната дейност на обвинените лица е била създаване на нестабилност в страната, реакция срещу действащата политическа система и правителството, всяване на смут и страх сред населението. Едновременно с това – разстройване работата на Националната агенция по приходите, на други институции, фирми и дейности – нещо, което по отношение на НАП вече е налице”, се казва в съобщението. „Налице са данни, че е била копирана информация за лица на висши ръководни постове в държавата, за застрахователна компания, популярна хазартна игра”, се казва още в съобщението.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране