09.07.2020 | 10:59
Спецпрокуратурата влезе в президентството! Гешев обясни за акцията
Провеждат се действия по претърсване и изземване по два обекта и два кабинета в сградата на президента, които се използват от негов съветник и секретар, заради търговия с влияние, каза Гешев

Засилено полицейско присъствие в района на Президентството. Става въпрос за кординирани действия на Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР. Преди минути прокурори са влезли в сградата на Президентството.

Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция.

Автомобилите са спрени точно срещу сградата на Министерски съвет, информира БГНЕС.

На място пристигна и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата.

„Това, което мога да кажа е, че до колкото съм запознат, се провеждат действия по претърсване и изземване по два обекта и два кабинета в сградата на президента, които се използват от негов съветник и секретар, заради търговия с влияние“. Това обяви главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Габрово.

„Кой е надлежния ред за изискване на тези документи? След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести. Представляващите прокурори ще анализират и съобщят“, допълни той.

„По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита с класифицирана информация. Трябва да се провери какво още има в касата, в която твърди, че са намерени. Не знам за какво престъпление ще съберат доказателства и дали ще съберат доказателства. По другото досъдебно, оценката е на Специализираната прокуратура“, заключи Гешев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране