31.01.2023 | 17:29
Огромно щастие за Беломъжев: Второ бебе и сребро от Европейското първенство!
При жените много силно представяне направиха Антония Григорова и Андрея Дяксова

Най-добрият ни ски ориентировач Станимир Беломъжев завърши втори в спринта на Европейското по ски ориентиране в Латвия! Тачо остана на само две секунди от европейската титла, която бе завоювана от Джонатан Стал от Швеция.

Станимир се движеше уверено към европейската титла до средата на дистанцията, но загуби ценни секунди, които му отредиха второто място. Това е пореден европейски медал за Тачо, който освен това е и двукратен световен шампион в ски ориентирането.

При жените много силно представяне направиха Антония Григорова и Андрея Дяксова. Тони успя да влезе в топ 10 на Европа, завършвайки на престижното 10-о място, докато Ади финишира на 14-а позиция. Другата ни представителка при жените – Калина Недялкова, финишира 28-ма.

Часове преди големия успех в Латвия Тачо стана за втори път щастлив татко. Боян се казва новороденият наследник на Беломъжев. Бебето проплака в Университетска болница „Софиямед“.

34-годишният състезател, закърмен със спорта в Троян, сподели щастливата новина в социалните мрежи, Тачо публикува кадър с момченцето си. На 5.11.2019 година изплака първородното дете Йоана, която в момента е щастлива кака. Тачо благодари на своята любима Теди „за борбения дух и непримиримия характер, както и за това, че продължава да ме търпи да отсъствам толкова много от моето семейство“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране