25.02.2021 | 18:41
Станимир Беломъжев девети на Световното първенство
Тачо записа и 12-то място, Андрея Дяксова с дебют в шампионат на планетата

Станимир Беломъжев завърши на девето място в спринта от започналото вчера Световно първенство по ски-ориентиране в Естония. Българинът остана на 2:38 минути от шампиона Владислав Киселев от Русия, втори и трети са съответно норвежците Аудун Хаймдал и Йорген Баклид.

В преследването Беломъжев се класира на 12-о място, шампион е Аудун Хаймдал, пред Андрей Ламов (Русия), като двамата успяха да изпреварят победителя от спринта Владислав Киселев, останал с бронза.

При жените в дебюта си на световно първенство българката Андрея Дяксова се нареди 29-а и в двата старта.

В спринта титлата беше за представителката на домакините Дейзи Кудре, но в преследването тя бе изпреварена от стартиралата чак с номер 9 и направила невероятен прогрес шведка Лиса Ларсен.

Утре в програмата на световното първенство е почивен ден, в събота са масовите стартовете на средна дистанция, а в неделя шампионатът завършва със смесените щафети – и в двете изпитания ще ни представят Беломъжев и Дяксова.

Шампионатът в Естония е валиден още за световно младежко и за европейско юношеско първенства. Състезанията са в региона на град Въру, недалеч от Отепаа

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране