28.05.2022 | 9:36
Стефан Янев за Байдън и Митрофанова: Хората да преценят дали усмивките са истински
Рано или късно всеки един военен конфликт завършва с дипломация - на масата на преговорите, каза председателят на "Български възход"

Рано или късно всеки един военен конфликт завършва с дипломация – на масата на преговорите. Не мога да кажа кога, но дипломацията предстои. Това каза председателят на “Български възход” Стефан Янев в ефира на бТВ.

“В дипломацията усмивките са важни. Дали са истински или не, нека да оставим на хората да преценят. Важни са обаче разговорите”, така отговори Янев на въпрос за снимките си с американският президент Джо Байдън и руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

“Българският национален е не е клише. Трябва да се работи в името на тази държава и тогава няма да има нужда да се притесняваме дали има или няма външно влияние”, каза още той.

“Както газът, така и петролът са основни фактори и суровини в българската икономика. По отношение на газа – цените и доставките рефлектират на енергийната ни сигурност. Ако аз бях на управленския стол, как бих постъпил? Аз бих изисквал от съответните специалисти от Булгаргаз да предложат най-доброто решение. Но трябва да бъде гарантирана енергийната сигурност. Бяха договорени към момента два танкера – питайте специалистите колко време ще стигне тази газ. Но всички я чакаме, имаше и едно чакане на Годо”, каза Янев.

“Имал съм своите съображения към Кирил Петков като министър на икономиката, но съм запазил отбора цялостен. Спомняте ли си електромобилите, чиито инвеститори трябваше да дойдат в Ловеч. Обещанието, че нещо ще се случи, не се случва. Къде са резултатите – не ги виждам”, коментира председателят на “Български възход”.

“Управляващата коалиция не решава сегашните проблеми, а ги задълбочава. Националният план за въвеждане на еврото беше приет между другото със странно поведение на коалиционните партньори, но те смятат, че приемането на еврото трябва да върви. Последният остатък на националния суверенитет – българският лев – ще бъде закрит”, коментира той.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране