21.07.2021 | 14:20
Стефан Янев каза остават ли служебни министри в кабинета
Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, каза премиерът

Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, това е необходимо за всички българи. От направените изказвания, декларации и визии за участие на партиите, представени в 46-ото Народно събрание бих искал да откроя с известно задоволство, че в много от декларациите чух приоритети, които съвпадат със започнатото от служебното правителство. Това заяви служебният премиер Стефан Янев след края на първото пленарно заседание на новия парламент.

Общите визии са по отношение на прозрачното харчене на публични средства, приоритети във важни социални области като здравеопазване и образование, както и по отношение на подпомагането на бизнеса.

„Съдебната рефроама е нещо, което всички българи очакваме. Неслучайно почти всяка година не сме изненадани от критиките в докладите ЕК в това отношение“, коментира Янев.

„Надявам се заявките, които бяха дадени да бъдат реализирани в общия диалог, да се намери необходимия консенсус, за да може българското правителство да е представяно и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани“.

Запитан относно възможността министри от служебното правителство да бъдат част от новото, той коментира: „Всичко е възможно, стига да се мине по този път – трябва да има програма, коалиция, да са ясни приоритетите, които трябва да се изпълняват и по които има съгласие и след това са разговорите за личности, които могат да са във всяка една посока.“

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране