27.02.2020 | 17:41
Оставената в ареста жена на Божков: Гнус ме е от твърденията на Найденов, че съм знаела за изнасилвания
Пред съдиите Елена Динева каза, че единият от разпитаните е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на "Московска", които даже не познавала

Апелативният специализиран съд върна в ареста Елена Динева – жената на Васил Божков, който беше арестуван в Абу Даби.

Тя дойде в съда, за да оспори наложената ѝ рекордна гаранция в размер на 1,5 млн. лв. и да поиска по-лека мярка. Динева отказа коментар след решението.

На влизане в залата тя дамата беше попитана дали ѝ е ясно какво е обвинението спрямо нея, на което отговори: “При обвиненията като моите – толкова общи, нали знаете какво очаквам от съда в момента… Всичко“.

Прокуратурата също оспори паричната гаранция, но поиска задържане под стража.

Според обвинението, днес е бил разпитан свидетелят Цветомир Найденов. Заради разпита бяха сменени и местата на заседанията по мерките в дневния ред на съда. По показанията на Найденов, Динева е знаела за престъпната дейност на Васил Божков, включително за изнасилванията и убийствата на Божков.

Мярката задържане под стража е окончателна и Елена Динева беше отведена в ареста веднага.

Динева говори в своя защита пред съда, като предупреди, че ще бъде изключително емоционална. “Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с “Националната лотария”, каза Динева.

Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

“Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае”, коментира обвиняемата.

Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. “Московска”, които даже не познавала.

Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. “Това даже и няма да го коментирам”, посочи Динева.

“Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания”, добави възмутената жена на Божков.

По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране