14.10.2019 | 0:09
Съдят българка за брутална сексексплоатация в Англия
Трима нашенци принуждавали сънароднички да се занимават с проституция в бардаци в Източен Лондон

Във Великобритания започна съдебен процес срещу трима български граждани, принуждавали сънароднички да се занимават с проституция в бардаци в Източен Лондон.

Това са 34-годишната Елеонора Василева, 31-годишният Илия Михайлов и 34-годишният Мариян Василев. Според прокуратурата те са примамвали жени от България с лъжливи обещания за работа и по-добър живот. След това обаче ги принуждавали да проституират, като ги заплашвали с насилие, ако откажат да правят секс с клиенти и им налагали строги глоби при отклоняване от задълженията им, съобщава “Ивнинг стандарт”.

Веднъж дори били откарани с порше направо от летището в бардак, за да се трудят.

Елеонора отговаряла за вербуването на жените, транспортирането им до Англия, наемането на имоти за тяхната работа и рекламирането на предлаганите сексуслуги. Илия и Мариян пък се грижели за сплашването, налагането на глоби и осигуряването на кокаин, който проститутките трябвало да предлагат на клиентите си. Те били длъжни сами да си купуват презервативи и не получавали никаква медицинска помощ.

Пред съда старши прокурор Дамарис Лакин каза, че Василева безпощадно експлоатирала българките с помощта на Василев и Михайлов. По думите му те ги държали под строг контрол, рядко им позволявали да напускат имотите и вземали по-голяма част от парите им.

Станало възможно да бъдат изправени пред съд поради смелостта на пострадали жени да свидетелстват срещу тях и сътрудничеството на българските власти при операцията по задържането им.

Когато английската полиция атакувала дома на Василева и Михайлов, открила няколко бокса и палка.

Пред съда тримата отрекли обвиненията за трафик на хора, контролиране на проституция с цел печалба и снабдяване с кокаин, но са признати за виновни. Предстои да бъдат определени и присъдите им.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране