03.12.2021 | 8:45
Тя ли ще е новата шефка на парламента?
Най-вероятната кандидатура е на адвокат Лена Бориславова

Депутати от „Продължаваме промяната“ обявиха, че формацията ще издигне кандидат за председател на 47-ото Народно събрание от своята група.

Най-вероятната кандидатура е на адвокат Лена Бориславова, твърди „Труд“.

Вчера Корнелия Нинова отхвърли варианта, изложен във вътрешно писмо на ДСБ, за ротация по една година, като първа поста заеме председателката на БСП.

Лена Бориславова и Кирил Петков са съучредители и бивши членове на Националния съвет на „Да, България“.

Както „Труд“ писа , новото ръководство на Българската банка за развитие, в лицето на Цанко Арабаджиев, беше наело адвокат Бориславова като външен юрисконсулт на банката срещу 8000 евро на месец. След това тя беше поставена на второ място в листата за 24-ти избирателен район в София, където водач беше Кирил Петков.

Визитката на Бориславова от времето, когато е част от екипа на Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“, към който се присъединява през септември 2016 г.:

Работи като асистент за Prof. John Coates, a в момента заедно с Prof. Jessie Fried подготвя публикация, сравняваща правната уредба и съдебната практика в щата Калифорния и Делауеър във връзка с условията за предприемачи и инвеститори в start-up сектора. Докато е студент в Харвард е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association. Преди да се присъедини към кантората, Лена работи в продължение на 4 години в немско-българска кантора и практикува главно в областта на съпровождане на чуждестранни инвестиции от немско-говорящите държави в България. Работи като юрист-лингвист към Съда в Люксембург с английски и немски език. От 2015 г. е член на Софийска адвокатска колегия.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране