15.07.2020 | 11:57
Ужасно: 33-годишният Николай Щерев загуби битката с COVID-19!
Бившият ни национал по борба беше приет в тежко състояние и поставен на апаратно дишане във ВМА, където за кратко получи подобрение, но после отново изпадна в криза

Бившият национал по борба Николай Щерев е починал тази сутрин в 3 часа след продължително боледуване от коронавирус. Трагичната новина съобщи легендата Александър Томов, който е президент на борческия клуб “Левски”.

33-годишният Николай е син на легендарния ни борец и треньор Симеон Щерев, който също изкара заразата заедно със съпругата си Мария.

Младият мъж беше приет в тежко състояние и поставен на апаратно дишане във ВМА, където за кратко получи подобрение, но после отново изпадна в криза.

Щерев младши е носител на Златния пояс “Дан Колов” през 2011 година, има и шампионска титла от републиканското първенство в категория 125 килограма през 2018 г.

Той даде положителна допинг проба за забранения препарат кардарин през декември миналата година. Получи 4-годишно наказание, което на практика сложи край на състезателната му кариера.

Въпреки това Николай направи опит да се върне на тепиха и започна активно да тренира, окуражен от бившата националка по художествена гимнастика Катрин Тасева, с която бяха пред годеж. Двамата обаче се разделиха в началото на годината и това отново вкара Щерев младши в депресия.

Екипът на АНТЕНИ изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Николай Щерев!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране