20.05.2022 | 13:45
Украинка: Много искам да срещна Копейкин и да му се изплюя в лицето! (ВИДЕО)
Таня Станева направи и репортаж за младия бесарабски българин Иван Минков, който загина във войната в Украйна

Три месеца изминаха от войната в Украйна. Хората там живеят в очакване. Всичко започна с шок и паника, хората се разпръснаха из Европа. Има толкова невидими разрушения. Навсякъде, където идем, ще носим емоционалното си състояние от войната”, това каза украинският културен деец Таня Станева и кореспондент на bTV в Украйна в предаването “Тази сутрин”.

“Много искам да срещна Костадин Костадинов – Копейкин и да му се изплюя в лицето! Ако имам тази възможност, ще я направя. За съжаление по-глупавите хора, които не могат да анализират нещата, вярват на неговата пропаганда. Тези, които следват руската пропаганда оскверняват паметта на Иван Минков”, каза още тя.

Станева направи и репортаж за младия бесарабски българин Минков, който загина във войната в Украйна.

Как е починал младият войник?

Били са на позициите си, но са били обкръжени от руската окупационна армия. При опит за евакуация колата е била трета в конвоя. Руската армия започва да обстрелва колоната и взривяват първата кола. Останалата част от колоната обръща и се връща на позициите си.

Украинските войници успяват да се укрият, но руската армия взривява сградата, в която са те. Иван остава под развалините на сградата, до които дълго няма достъп, пише bTV. Близките му дълго се надяват, че може да е жив, че някой от местните жители го е спасил или може да е в плен, но жив. Иван е имал приятелка, на която е смятал да предложи брак. Сега тя разказва, че той ще остане първата ѝ любов.

Украйна винаги ще помни подвига му, а едно българско село в Украйна ще го увековечи като преименува улица в негова чест. Местните жители събират пари за паметник на младият войник Иван Минков.

Вижте тук! 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране