15.10.2021 | 15:29
Фандъкова платила 108 000 лева на адвокат, за да ни лъже!
"И докато тя дели тлъсти хонорари, за първите шест месеца на 2021 г. Общината отлага мерките срещу мръсния въздух за следващата година заради липса на средства!"

Кметът на София Йорданка Фандъкова е платила 108 000 лв. на адвокати да докажат, че въздухът в столицата ни е чист! Това разкриха от „Спаси София“.

„Единствената цел на гражданския иск, който от „Спаси София“ и други организации заведохме, бе съдът да задължи Столичната община и кмета Фандъкова най-накрая да вземат мерки срещу замърсяването на въздуха, от което всяка година умират по 900 наши съграждани. Но вместо да започне да прилага мерки, за да можем да дишаме спокойно, Фандъкова наема адвокатска кантора да доказва, че всъщност въздухът не е мръсен, а тя прави всичко, за да го изчисти“, съобщиха още от „Спаси София“ и добавиха:

„Тази „услуга“, платена с нашите пари, ни излиза доста солено – най-малко 108 000 лв. ще отидат за кантората, която пази Фандъкова!

Още преди две години поискахме от кмета информация колко пари е платила, за да може нейното бездействие да бъде защитено, но информацията ни беше отказана. Било е служебна тайна, но пък платена с парите на данъкоплатците. За разлика от тях ние, участващи в делото, го правим безплатно и доброволчески включително и всички адвокати, които ни помагат.

И докато Фандъкова дели тлъсти хонорари, за първите шест месеца на 2021 г. Общината отлага мерките срещу мръсния въздух за следващата година заради липса на средства! Наглостта на управляващите все повече излиза на яве. Колкото повече те губят подкрепа, толкова по-безскрупулни са действията им. Затова предлагаме Фандъкова от личния си джоб да плати тези средства на скъпата кантора, която е наела да я защитава срещу гражданите и здравето им! Това, че няма да направи нищо за въздуха, ни стана ясно отдавна!“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране