23.09.2020 | 22:45
Фирмите на Бобокови напускат КРИБ
КРИБ няма нищо общо с това, което беше. И отдавна вече няма нищо общо с “гласът на българския бизнес“

“Приста Ойл”, “Монбат” и свързаните с тях компании напускат Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Анонсът е бил направен от Пламен Бобоков на заседание на управителния съвет на организацията на 23 септември, в който той е член. Информацията бе потвърдена от “Приста ойл” пред репортер на “Банкеръ”.

“КРИБ няма нищо общо с това, което беше. И отдавна вече няма нищо общо с “гласът на българския бизнес“. Цялото това гробно мълчание, на фона на всичко случващо се с българския бизнес днес, откритите атаки срещу публични и непублични компании и репресиите срещу бизнесмени от различни нива, в ярък контраст с истеричните призиви от страна на организацията за подкрепа и благодарност към правителството, по всякакви възможни и невъзможни поводи, превърна КРИБ в обикновена казионна организация на повикване”, заявява Бобоков, като добави, че превземането на КРИБ е само част от плана за превземане на цялата държава и видимо дотук успява.

Пламен Бобоков е обвинен търговия с влияние. Материалите по това дело бяха отделени от разследването за внос на боклук, по което обвиняеми за участие в престъпна група са братята Атанас и Пламен Бобокови, бившият зам.-министър по околна среда Красимир Живков и още четирима души.

На 8 септември “Монбат” публикува резултатите от независимата проверка на международната правна кантора Волф Тайс за дейността дружествата от групата.

“Според резултатите от независимата проверка, проведена от началото на юни от международната правна кантора Волф Тайс, Монбат АД и Монбат Рисаклинг ЕАД имат добро ниво на организационни, документални и оперативни мерки за спазване на издаденото комплексно разрешително и изискванията на приложимото законодателство в областта на околната среда и управлението на отпадъци. Това заключение се подкрепя и от констатациите на регулаторните органи при техните инспекции – както регулярни, така и проведените вследствие на публично известните събития, довели до извънреден медиен интерес към групата. Друга област на проучване при независимата проверка беше управлението и контрола на трансграничния превоз на опасни отпадъци. Констатациите сочат, че Монбат Рисайклинг няма несъответствия в отчетените обеми, входящите и изходящите потоци касаят само основни суровини за собствено производство и не е извършен нерегламентиран внос или износ.”, се посочва в публикацията, намираща се на сайта на “Монбат”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране