23.02.2020 | 10:58
Фюри oтново на върха, премаза Уайлдър и му облиза кръвта (ВИДЕО)
Британецът известен с прякора Циганския крал нокаутира шампиона в седмия рунд

Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд на очаквания с голям интерес реванш в Лас Вегас. Британецът ръководеше двубоя от самото начало и заслужено спечели. Това беше изключителен триумф на Циганския крал в реванша между двамата, който завоюва титлата и остана непобеден при най-тежките. В същото време загубата е първа за Уайлдър.

Фюри и Уайлдър се сблъскаха около 15 месеца след първия мач помежду си, който предложи 12 рунда бокс от световна класа, но завърши без победител. Сега обаче Фюри заслужено спечели.

Британецът остава непобеден на професионалния ринг – 30 победи от 31 мача, при едно равенство именно с Уайлдър. Поражението е първо за американеца, който вече има 44 двубоя, 42 победи, равенство и загуба.

Двубоят започна с много активна игра и от двамата боксьори. Фюри се хвърли в безспирни атаки, като Уайлдър отвръщаше с крошета, но понесе няколко сериозни поражения. Вторият рунд протече по-бавно, като Фюри търсеше силен удар, с който да разклати американеца.

Третият рунд беше изцяло в полза на Фюри, който прати Уайлдър за първи път в нокдаун. Американецът се изправи трудно и само гонгът спаси Бронзовия бомбардировач от по-лоша участ. В четвъртия рундУайлдър изглеждаше разсеян, пропускаше удари, докато Фюри трупаше аванс и изглеждаше много свеж. В петия рунд британецът прати за втори път в нокдаун Уайлдър, който вече трудно се удържаше на краката си, но реферът не прекратяваше двубоя.

В шестия рунд Фюри намали оборотите, а американецът изглеждаше все по-зле. В крайна сметка в средата на седмия рунд реферът най-сетне се реши да сложи край на мъките на Уайлдър и прекрати двубоя, след като американецът понесе нови два тежки удара.

Така Циганския крал не само изпълни заканата си да се върне на върха, а и поднесе голямо зрелище на феновете. Фюри направи така, че след мача всички да говорят за него. Една от причините това да е факт стана гнусната му постъпка в развоя на битката. При един от клинчовете между двамата британецът облиза стичащата се по врата кръв на Уайлдър (ВИДЕО – ТУК!).

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране