14.01.2020 | 8:10
Цветанов опроверга Борисов, че кризата в Перник е „сценарий“
Който говори, че има заговор, да си зададе въпроса защо се стигна дотук, провокативно коментира бившият №2 в ГЕРБ

Цветан Цветанов – бившият №2 в ГЕРБ, за пореден път индиректно атакува бившия си шеф Бойко Борисов. Кризата с липсата на вода в Перник не може да бъде определена като сценарий, обяви Цветанов пред БНР. Така той опроверга версията, която от доста време се налага от Борисов и неговото обкръжение – че напрежението около липсата на вода изкуствено се раздухва от противниците на ГЕРБ.

„Това е един план – да вдигнат в различни градове, че е водна криза, и за февруари те се готвят за подобна работа”, обяви Борисов в края на миналата година. „2013 г., когато премиерът подаде оставка, всичко беше инсценирано със сметките за тока. Същото беше направено и с цената на горивата. Сега подобен сценарий се гласи и в момента”, пригласяше му членът на ръководството на ГЕРБ Красимир Велчев.

Според Цветанов обаче не може да се прави аналогия между 2013 г. и сега, тъй като тогава имало „сериозен сценарий, който е бил разигран“. И провокативно заяви: „Който говори, че има някакъв сценарий, трябва да си зададе въпроса защо се стигна дотук“.

Цветанов намекна, че Борисов проявява авторитаризъм, което се отразява лошо на управлението: „По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства“.

Бившият партиен заместник на Борисов определи ситуацията като „най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ“. Въпреки това, няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори, прогнозира Цветанов. В същото време обаче предупреди съпартицийте си: „Това управление трябва да покаже как ще се излезе от тази криза. Защото, ако се отиде на предсрочни избори по време на развитието на тази водна криза, резултатът ще бъде много тежък за партиите, които в момента формират коалиционното управление“.

Самият Цветанов се опита да разграничи себе си от останалите политически играчи, към които доскоро се числеше, като обвини партиите, че употребяват за свои цели държавното обвинение: „Политиците започнаха да използват политически прокуратурата … Политиците създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране