21.04.2022 | 7:49
Цветан Василев: БНБ е втората по важност за мафията, след Прокуратурата
"За обществото едва ли вече е тайна откъде произтича "Има такъв народ" и за връзките на ИТН със задкулисието"

БНБ е втората по важност институция за мафията, след Прокуратурата. Чрез БНБ се контролират всички търговски банки. През контрола на търговските банки могат да бъдат отчитани парични преводи, свързани с паричните потоци на мафията, средства от корупция, средства от рекет и прочее. Дълбоката държава се опитва да запази максимално дълго статуквото на БНБ. Това заяви бившият шеф на КТБ Цветан Василев.

“Аз смятам, че крайната цел на мафията е да запази сегашният управител на БНБ Димитър Радев. Няма как фигура като Любомир Каримански да бъде приета за управител на БНБ. Целта е тук да се бие клин в управляващата коалиция, за да може да не бъде намерен общ кандидат”, каза още Василев в “Честно казано с Люба Кулезич” по “Евроком”.

“За обществото едва ли вече е тайна откъде произтича “Има такъв народ” и за връзките на ИТН със задкулисието. Кандидатурата на Гюров от “Продължаваме промяната” също не беше сериозна. Очаквах много по-сериозни кандидатури. Опорството на ИТН доказа, че целта е да се отложи промяната, защото те са си гарантирали контрола върху БНБ за сериозен период от време”, коментира бившият шеф на КТБ.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране