21.09.2020 | 10:48
ЦСКА изпусна да победи Лудогорец
Зрелището на Армията завърши 2:2, Кабаков ощете домакините

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в мач от шестия кръг на Първа лига, игран на стадион „Българска армия“ пред страхотна атмосфера по трибуните, създадена от червената публика.

Армейците започнаха по-добре срещата и още във втората минута Жул Кейта проби остро по левия фланг, след което  бе фаулиран от Моци, но сигнал за нарушение не последва. Пет минути по-късно Юнус Санкаре отправи туповен изстрел от над 40 метра, но вратарят на гостите успя да избие. В 11-ата минута обаче Лудогорец се възползва от едно неразбирателство в отбраната ни и откри резултата чрез Сантана. Армейците реагираха като ужилени и заиграха още по-силно. В 18-ата минута Жул Кейта отново бе повален от Козмин Моци, но този път в наказателното поле, ала главният арбитър не посмя да отсъди дузпа. Последваха два последователни изстрела на Георги Йомов, вторият от които  се отби от горната греда на вратата на Владислав Стоянов. В 29-ата минута Брадли Мазику направи хубав пробив по лявото крило и бе спрян с грубо нарушение от Текпетей, но не последва официално предупреждение. Само три минути по-късно Али Соу изведе Кейта на отлична стрелкова позиция, но топката мина покрай десния страничен стълб. ЦСКА продължи с тоталната си доминация на терена и минута преди края дойде най-чистото положение за гол, когато след разбъркване в наказателното поле на гостите Санкаре се озова на метър от гол линията, но не намери целта. При суматохата в наказателното поле обаче останаха сериозни съмнения за нарушение на Моци спрямо Амос Юга, но сигнал от Кабаков не последва и така двата отбора се оттеглиха на почивка с гол аванс за гостите, които успяха да се разпишат с единственото си положение до този момент.

Втората част започна с още по-голям натиск на червените, които продължиха да доминират на терена. В 54-ата минута Али Соу догони една дълга топка и я подаде към Йомов, който не успя да я нацели добре от въздуха. В игра за ЦСКА се появиха Тиаго Родригез и Греъм Кери, които веднага направи пробив отляво между двама защитници, при което Антон Недялков задържа топката с ръце, но реферът отново не съзря нищо нередно. Веднага след този епизод отново ирландецът буквално качи топката на главата на Али Соу, които от непосредствена близост заби кълбото в земята и то отскочи над вратата. От този момент до края на срещата ЦСКА буквално смаза своя съперник и логичното се случи в 71-ата минута, когато Жул Кейта изравни резултата с хубав изстрел. Четири минути по-късно армейците направиха пълен обрат с попадение на Юнус Санкаре и поведоха с 2:1. ЦСКА продължи да атакува и да търси трети гол, но Али Соу направи още един непростим пропуск. Малко след това гостите успяха да изравнят при една от редките си атаки след шут на Ихиньо Марин и щастлив рикошет. До края на срещата армейците дадоха всичко от себе си да отбележат още едно попадение, но късметът не бе на наша страна и така ЦСКА буквално изпусна победата, а мачът приключи наравно 2:2.

В следващия кръг от Първа лига ЦСКА гостува на Локомотив (Пловдив). Срещата е насрочена за 27 септември (неделя) от 21:00 часа. Преди това в четвъртък (24 септември) отборът ни приема Б36 (Торшавн)  в  двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране