15.12.2019 | 2:46
ЦСКА приключи годината с изразителна победа, привлече голмайстор от слабак
"Армейците" отвяха Дунав (Русе)

ЦСКА отвя с 4:0 Дунав в мач от 20-ия кръг на еfbet Лига. “Червените” не бяха затруднени от “драконите” на стадион “Българска армия” и заслужено стигнаха до изразителния успех в последната среща за 2019 година.

Тиаго Родригес откри резултата в 31-ата минута, а през второто полувреме зрителите видяха още три попадения. Али Соу удвои в 59-ата минута, Греъм Кери направи резултата класически в 68-ата с първия си гол за “червените”, а в 73-ата точен беше и Рубен Пинто – 4:0.

Малко преди края на мача ЦСКА официално обяви привличането на нападателя на Дунав Ахмед Ахмедов, който днес беше извън групата на русенци и не игра срещу новия си отбор.

Началото на двубоя се забави заради проблем с осветлението и не стартира в 16:30, а в 16:49 часа. Имаше минута мълчание в памет на починалия днес бивш защитник на ЦСКА Пламен Янков.

След победата ЦСКА събра 39 точки и заема четвъртото място. Лидерът Лудогорец има 47, втори с 42 е Левски, а на третата позиция Локомотив (Пловдив) (с 40). Дунав е на 11-ото място със 17 точки.

„Изключително съм щастлив от трансфера ми в ЦСКА”, бяха първите думи на нападателя Ахмед Ахмедов като играч на “армейците”. Нападателят на Дунав подписа договор с “червените”.

“Благодарен съм на шефовете на двата клуба, че се разбраха помежду си”, каза голмайсторът.

“Няма да е коректно да казвам кой друг е имал интерес, кой ми е изпращал оферти. При мен нещата станаха лесно и бързо, защото когато те иска най-великият български клуб, няма начин да откажеш”, продължи Ахмедов.

“Не искам да говоря отсега за цели и очаквания. Ясно е, щом отивам в този отбор за какво ще мечтая и за какво ще се боря“, добави нападателят.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране