08.08.2020 | 17:05
Шефът на СДВР: Опитаха се да пролеят кръв, барикадите ще бъдат премахнати (ВИДЕО)
Служителите ни установиха груби вандалски и хулигански прояви от страна на незаконно протестиращи, каза Георги Хаджиев

“СДВР ще възстанови нормалния ритъм, барикадите ще бъдат премахнати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички”. Това oбяви на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев по повод протестите срещу правителството, които се провеждат в столицата.

Той допълни, че иска да поднесе извинение на всички столичани, съвестни граждани и данъкоплатци, на които и днес се налага да търпят грубото нарушаване на обществения ред след изграждането на нерегламентирани палаткови лагери в центъра на София.

“След като на 7 август в 4:30 часа СДВР мирно и спокойно възстанови конституционното право на всички столичани да се придвижват свободно на територията на столицата през изминалата нощ бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на града и да бъде взривен гражданския мир”, категоричен бе Хаджиев.

По думите му относно подготовката на тези лица “да окървавят центъра на столицата” свидетелства и начинът на барикадиране, който е блокирал дори преминаването на линейки през района.

“Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви от страна на незаконно протестиращи. Имаше къртене на преместваеми съоръжения, кофи за боклук, пейки, изграждане на барикади. Позиционираха камъни, павета, бутилки, с цел използване срещу силите на закона”, обясни шефът на столичната полиция.

https://www.facebook.com/btvnews/videos/292295275366124/?q=%D1%81%D0%B4%D0%B2%D1%80&epa=SEARCH_BOX

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране