02.03.2023 | 12:10
Шишков: Гледаме сериала “Кражбата на магистралите”
Вероятно ще намерим шлака в основата на Северната скоростна тангента, каза служебният регионален министър

От последния месец, в който правим проверки на магистралите, те се превърнаха в сериала “Кражбата на магистралите”. От всяка проверка излиза едно и също – липсват между 25-30% от асфалта – около ⅓.

Това заяви пред Нова телевизия служебният регионален министър арх. Иван Шишков.

Тепърва обаче ще става ясна сумата, на която възлизат икономиите от пътните настилки. По думите на Шишков предстои разследване у кого са отишли тези пари – има изпълнители и подизпълнители. Възможно е случаят да бъде подхванат от Европейската прокуратура, тъй като се касае за пари от Брюксел.

Възложител на тези строително-ремонтни работи е държавата. Има обаче строителни фирми, които са различни в различните случаи. Веригата продължава със строителен надзор. По думите на Шишков някой е положил подписа си, че въпреки липсващите от настилката сантиметри, пътищата са изпълнени правилно.

“Тези, които са разписвали проверките, са от надзора. Той трябва да е независим и е избиран от държавата. Други органи ще разследват всичко това“, обясни арх. Шишков.

Проверката на Северната скоростна тангента продължава, а регионалният министър Иван Шишков очаква да бъде намерена шлака.

„По първоначалната информация, която имам от снощи, най-вероятно ще намерим и шлака.  Това означава, че е сложен друг материал, не този, който следва да бъде поставен”, каза Шишков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране