06.10.2020 | 8:50
Шокиращо: Десподов изневери на ЦСКА, ще играе в Лудогорец
Шампионите го уредиха под наем от Каляри за 500 000 евро

Сензационна сделка разтърси България в последните часове на трансферния прозорец. Шампионът Лудогорец привлече национала Кирил Десподов.

Бившата звезда на ЦСКА пристига в Разград под наем от Каляри, който го закупи от „червените“ през януари 2019 година, плащайки сумата от над 4 милиона евро.

Деветкратният първенец на страната ще плати на Каляри 500 000 евро за самото преотстъпване, като в договора има и опция за откупуване през лятото на 2021 година. Клубът на Кирил Домусчиев дори ще плаща по-висока заплата на футболист №1 на България за 2018 година от настоящата му в Каляри.

Преди часове Sky Italia първи разкри за интереса на клуба от Разград, както и за този на АЕК. Според информациите гърците са предложили само 250 000 евро за наема, но от Сардиния са отказали и са се договори с „орлите“. До вчера Каляри преговаряше и с ПАОК, но и там до сделка не се стигна.

В момента Десподов е с националния тим на лагер преди предстоящите двубои с Унгария, Финландия и Уелс.

Нападателят игра под наем в Щурм (Грац) през миналата кампания. В Австрия Десподов отбеляза девет гола в 21 мача,  но травма му попречи да отбележи още повече голове. През лятото той се завърна в Каляри и дори записа десет минути при поражението от Лацио с 0:2, което бе негов първи мач в Калчото от 18 месеца.

Снощи обаче клубът му взе нов футболист на поста на Десподов – Адам Унас от Наполи, което беше гаранция, че за нашенеца няма да има шансове за изява.

Нападателят, който ще навърши 24 години през ноември, има 80 мача и 25 гола за ЦСКА-София, както и 50 мача и 6 гола за Литекс.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране