30.09.2022 | 13:16
Яко раздаване на пачки: Цената на един глас расте „на черно“ (ВИДЕО)
Вече е между 50 и 100 лева. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев

Цената на един глас „на черно“ расте и вече е между 50 и 100 лева. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев.

По думите му сигналите за купен вот на тези избори са доста по-малко спрямо тези по време на миналогодишни избори. „Реагираме на всеки сигнал. не правим разграничение на това от кого и срещу кого е сигнала. Проверяваме ги еднакво интензивно”, категоричен беше министърът. „В четвъртък постъпи сигнал от ГЕРБ срещу ДПС”, допълни той.

Той подчерта, че работата срещу купения вот ще продължи и след приключването на вота на 2 октомври.

Според вътрешния министър има нови схеми за купен вот – особено корпоративен вот и при по-малки работодатели.

“Цената на един глас расте. В тези избори варира между 50 и 100 лева. Вероятно тенденцията за намаляване на избирателната активност е причината”, посочи Демерджиев.

На територията на цялата страна са проведени 97 специализирани полицейски операции за периода 19 август-28 септември. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

По думите му в хода на тези повсеместни операции са били разкрити над 550 престъпления. „Образувани са над 420 досъдебни и бързи производства. По тях са задържани 446 лица, издирени са 114 лица”, отчете той.

В хода на спецакциите са проверени стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на криминален контингент. „Проверени са и над 2000 търговски обекта и питейни заведения”, посочи главният секретар.

250 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, са получени до момента. По тях са образувани 50 досъдебни производства.

„Основен акцент в работата на служебния кабинет и на МВР е провеждането на честни избори. Започнахме по подготовка още първата седмица след встъпването си в длъжност”, заяви от своя страна вътрешният министър Иван Демерджиев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране