27.10.2019 | 1:25
300 млн. лв. в Пловдив натрупа фамилията на Иван Тотев
Кметът е подсъдим по делото за строителството на Зоологическата градина в Пловдив и разследван за строителството на Колодрума

След 10 години управление в Пловдив на ГЕРБ и Иван Тотев, който е два мандата кмет на града, един като районен и за малко областен управител се оттегля в семейния си бизнес с хотели и бизнес центрове на майка му и брат му видимо оценявам на около 300 милиона.

Фамилният бизнес на семейството Тотеви, започва още по времето на правителството на СДС начело с Иван Костов и финансов министър от Пловдив скандалния приватизатор в града и областта Муравей Радев, близък на семейство Тотеви. Тогава семейство Тотеви приватизира през фирмата на Роза Тотева бившето общежитие и учебен корпус за подготовка и повишаване на квалификацията на средните кадри в строителството. Фамилията Тотеви превръща едната сграда в хотел първоначално от ниска категория,а другата в учебен корпус на частен колеж без особен бизнес успех.

С появата на ГЕРБ в Пловдив фамилия Тотеви се включва в управлението на ГЕРБ в града и бързо печели ръководни позиции с помощта на семейните си приятели Муравей Радев,бивш финансов министър и Менда Стоянова бивш шеф на данъчното.

По големият брат Иван Тотев се вмъква в политиката, първоначално, като районен кмет,в последствие областен управител и след това два мандата кмет на Пловдив.

По малкият брат Георги Тотев, заедно с майка си Риза Тотева, започват да развиват семейния бизнес с хотели и бизнес центрове, които им строят фирми печелещи обществени поръчки за милиони левове от бюджета на община Пловдив.

Най-новия проект на кметската фамилия от ГЕРБ Тотеви е участието в съдружие при закупуването на терена на бирената фабрика Каменица и строителство на комплекс от жилища и офиси под името Каменица парк, заради който беше закрита най старата и голяма фабрика за бира Каменица и хиляди семейства оставени без препитание.

Днес фамилия Тотеви е най-богатата фамилия в Пловдив и една от най богатите в България със състояние на активи около 300 милиона.

Така докато всеки нормален пловдивчанин и българин е затънал в мизерията на ниските си доходи и кредити с високи лихви при управлението на ГЕРБ, кметската фамилия Тотеви, става приказно богата и то по всички световни стандарти.

Докога ще търпим това ,ние пловдивчани и всички българи. Кметът Иван Тотев е подсъдим по делото за строителството на Зоологическата градина в Пловдив и разследван за строителството на Колодрума стигнало до над 60 милиона лева, транспортния проект за около 50 милиона лева.,разследване се водят и за много други скандалния проекти за стотици милиони левове в Пловдив през последните 8 години.

1 коментар

  1. […] Кметът е подсъдим по делото за строителството на Зоологическата градина в Пловдив и разследван за строителството на Колодрума предава Anteni. […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране