18.06.2019 | 13:36
Мишел Платини арестуван за корупция
Платини е личен приятел на Борислав Михайлов. Покрай неговото легендарно име във футбола бе изградена спортната база на националните отбори в Бояна

Бившият президент на УЕФА и бивш френски национал Мишел Платини е арестуван като част от разследване за избора на Катар за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г., информират световните агенции.

Бившият футболист е задържан в Службата за борба с корупцията, която се намира в парижкото предградие в Нантер. Твърди се, че Катар е предложил бонус на ФИФА от 100 млн. долара, ако бъде избран за домакинство на следващия Мондил. Патини гласува именно за Катар при избора на домакин, а през 2010 г. се появи информация за близки взаимоотношения между него и тогавашния президент на Азиатската футболна конфедерация Мохамед бин Хамам, който е катарец.
Двамата са били забелязани да разговарят дни преди избора на Катар за домакин, а по-късно Бин Хамам беше изключен доживотно от футболното движение заради конфликт на интереси.
През 2014 г. Sunday Times разкри, че катарският функционер е подкупвал членове на други футболни асоциации да подкрепят кандидатурата му за президент на ФИФА, както и вероятно да гласуват за Катар при определянето на домакините на световните финали през 2018 и 2022 г.
Добавяме, че Мишел Платини е в близки отношения с шефа на БФС Борислав Михайлов. Преди години при поземлените спорове около изграждането на базата на футболния съюз на парцели до  и в рамките на резиденция Бояна се появи информация, че Платини участвал и лично в този проект. Тогава много собственици на парцели бяха ощетени. Водиха се дела, които завършиха в полза на БФС и базата бе изградена. 
оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране