16.10.2020 | 23:24
40 социалисти от организацията на Румен Овчаров напуснаха БСП-Триадица
От партията вече си тръгнаха петима депутати от социалистите

40 социалисти от БСП-София напуснаха партията. Всички те са от организацията, в която членува Румен Овчаров – в район „Триадица“. Социалистите си тръгват в знак неодобрение с политиката на лидерката Корнелия Нинова и случващото се при социалистите. Това съобщи на фейсбук страницата си социалистът Асен Димитров.

От партията вече си тръгнаха петима депутати от БСП, сред които и Красимир Янков, като всички хвърлиха партийните си книжки.

Независим стана и Валери Жаблянов, но остана член на БСП.

Тръгна си и лидерът на организацията в Павел баня Атанас Пъдев, а в новия Национален съвет не влязоха видни политици на партията, сред които двама нейни лидери – президентът на ПЕС Сергей Станишев и Михаил Миков.

Причина за напускането е несъгласие с водената политика и стил на работа. Според публикацията във фейсбук средната възраст на напусналите е 40 години като с тях партийната си книжка е хвърлил и кандидатът за кмет на район Триадица Александър Вачев.

Припомняме, че на 29 септември петима депутати от левицата напуснаха парламентарната група Още тогава бе дадена заявка, че това не е еднократен акт, а предстоят и още социалисти, които ще напуснат БСП.

Припомняме, че и Христо Проданов, който в момента е секретар на новото бюро на Нинова, е бивш председател на район „Триадица“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране