01.03.2019 | 12:09
Борисов: България не е троянски кон на Русия в НАТО
Премиерът подчерта, че винаги е бил против военните учения в Черно море

Не само, че България не е троянския кон на Русия в НАТО, а точно обратно – България е сред най-дисциплинираните и точни членове на НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг по повод посещението на генералния секретар Йенс Столетенберг в България.

Министър-председателят уточни, че визитата на Столтенберг е по негова покана отпреди месеци и няма общо с реализацията на енергийни проекти или с предстоящото посещение на руския премиер Дмитрий Медведев.

“По енергийни проекти не сме разговаряли, такива проекти не са поставяни. Искаме и търсим диалог с Русия, но трябва да сме максимално силни, за да може да сме равностойни и с превес в разговорите”, допълни Борисов.

Той подчерта, че винаги е бил против военните учения в Черно море. И изтъкна, че не може военни кораби да минават, докато има туристи. “Затова се обединихме около идеята да използваме максимално връзките си и да не влизаме в надпревара с въоръжението”, добави премиерът.

Според него решението на Народното събрание за модернизация на армията и купуването на самолети, кораби и бронирани машини ни извело на съвсем различно ниво в НАТО. “Ние сме надеждна държава, можеща да води военни действия. Дай Боже да не се налага”, посочи още Борисов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране