07.03.2019 | 17:17
Собствениците на хотелите с  пауните задържани в Испания
Вълчо и Маринела арестувани в къщата на близкия до Брендо Жоро Шопа

Обявените за общодържавно издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са били арестувани в Испания.

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

Двамата са били задържани в имението на Жоро Шопа, който също е арестуван.

Срещу фамилия Арабаджиеви са повдигнати задочни обвинения за данъчни престъпления в особено големи размери.

Имотът в който са задържани е  собственост на Георги Семерджиев – Жоро Шопа, който е от близкото обкръжение на осъдения в Италия и Румъния за наркотрафик Евелин Банев-Брендо. Семерджиев също е бил задържан, тъй като е бил издирван заради разследване за пране на пари, водено в Швейцария.

Къщата e в градчето Кабрера дел Мар, на 25 км северно от Барселона.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че в къщата са влезли два полицейски екипа – единият, за да задържи Семерджиев по искане на швейцарските власти, а другият, за да претърси къщата по искане на българските разследващи, тъй като имали информация, че Арабаджиеви били там.
Георги Семерджиев-Жоро Шопа, е от близкото обкръжение на Евелин Банев-Брендо. През 2014 г. той беше прострелян пред хотела му в столичния квартал “Лозенец”. Брендо има присъди в Италия, Румъния и България, но се издирва след като изчезна през 2016 г.

В края на лятото миналата година Специализираната прокуратура проведе акция срещу семейство Арабаджиеви по разследване за данъчни престъпления и пране на пари. Ветко и Маринела бяха обявени за издирване, а в ареста попадна малкият им син Вълчо, също с обвинение за пране пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране