23.06.2020 | 19:07
Държавата се вмириса откъм Онуй
Вонята идва откъм Борисов! Воня на незаконност, простащина и мърлявост. И усещане за престъпност и корупция, написа Елена Гунчева

Стара българска поговорка е, че рибата се вмирисва откъм главата. Както и държавата – откъм управляващите. Високият пост поставя и съответните изисквания, или казано по-простичко – положението задължава.

Какво виждаме: вместо това министър-председателят ходи развлечен като селски ерген на къра, а по-лошото е, че много от управляващите копират този стил и придават леко мърляв вид на цялата власт. И което е най-лошото – самият премиер дава пример в неспазване на законите и решенията на правителството.

С цялото си поведение Борисов демонстрира незачитане не само към законите, но и към обществото. Всеки българин днес се потеше под маска, докато Борисов гордо се развяваше и то публично, без маска. Във всяка една друга държава щеше да е повод за огромен скандал, а провинилият се премиер публично да даде изявление, в което да се извини за недопустимото си поведение. Да, ама не!

Министър-председателят на България нарича Председателят на Народното събрание “тъпа кърджалийска п@@@а, като дори няма официално извинение не само към нея, но и към Народното събрание и българите. И всеки гражданин си задава въпроса, след като Борисов може така да обижда жена на такъв висок държавен пост, какъв е проблемът и той да се саморазправи с всеки, като го обиди по подобен начин? Какъв пример се дава на обществото?

В записа се чу как се разпорежда проверка на уж независим орган към човек, който дразни премиера. И шеги с бившия и настоящия главен прокурор. Пример как се спазват законите на най-високо държавно ниво. Послание към всеки селски мошеник също да ги нарушава.

Политиците са длъжни да бъдат много по-примерни, отколкото се желае за обикновените граждани. Защото политиците поради положението си са пример за поведение, морал и спазване на законите. И ако това не се случва, цялото общество започва да копира тяхното поведение. Вече учудвате ли се на какво ниво е гражданското общество в България при такъв пример?

Държавата се е умирисала. И вонята идва откъм Борисов! Воня на незаконност, простащина и мърлявост. И усещане за престъпност и корупция.

Аз настоявам Борисов да излезе и официално да се извини за поведението си днес по повод неспазването на заповедта на Министъра на здравеопазването. За да даде пример!

Елена Гунчева

* Също нямам обяснение защо винаги ръката на Борисов е някъде под колана на панталона Му. Нещо крепи? Страх го е да не падне? Показва мнението си за околните?

https://www.facebook.com/shesti.elena/photos/a.111962773728717/155701056021555/?type=3&theater

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране