02.04.2019 | 12:49
Шефът на КПКОНПИ се обяви за жертва на олигарси
Георгиев смята, че няма какво повече да обяснява за двата си апартамента в кв. "Гео Милев"

Шефът на комисия „Антикорупция“ обяви, че е жертва на атака от олигарси и че получавал заплахи за живота си. Пламен Георгиев даде брифинг днес в опит да потуши скандала с недекларираните си имоти, които излязоха на светло покрай апартаментите на Цветан Цветанов и други представители на властта. Оказа се, че много трудно Георгиев би могъл да проверява апартаментите на властта, след като той самият се е облагодетелствал и е закупил имоти на нереално ниски цени. Шефът на КПКОНПИ обясни днес, че цялата информация е скалъпена от олигарси, на които комисията е запорирала имотите и е повдигнала обвинения.

Във въпросите за апартаментите си той видя обслужване на същите подсъдими от страна на медиите. Атаката съвпада и със заплахи за живота ми, обясни Георгиев. Затова вече ходел с четирима души охрана от НСО.

Недоволни били хората, засегнати от работата на КПКОНП. Има 3 млрд. лева искове. Вие какво очаквахте? Че всичко ще е безпроблемно, че тия хора щяха да седят и ще са доволни? Те са недоволни, накара се на медиите Георгиев.

Той твърди, че може да бъде проверяван от куп институции, включително и от комисията, която оглавява. Досега обаче нямало нито един сигнал срещу него.

Георгиев смята, че няма какво повече да обяснява за двата си апартамента в кв. “Гео Милев”. Според него няма разминаване между имотната му декларация и нотариалните актове.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че той не е декларирал терасата-покрив на единия си апартамент, а и двете му жилища по документи са купени на цени, по-ниски от данъчните им оценки. В отговор той заяви, че не трябвало да декларира терасата си, защото тя е покрив, т.е. обща за част и следователно собственост на всички. До тази част на покрива има достъп само Георгиев, а там е изградена сауна за шестима души. За другия си апартамент шефът на КПКОНПИ си извади нова, по-ниска данъчна оценка. И обясни, че в нотариалния му акт имало грешка.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране