03.04.2019 | 1:04
Петков към Нинова: Струваш прекалено скъпо на БСП!
Не могат да ти откраднат нещо, което не е твое, още повече, когато си демонстрирал, че не го искаш

„Скъпа Корнелия,

Пиша „скъпа“, защото ще струваш прекалено скъпо на БСП и на България. Първото не е мой проблем, но не бива да гледаш на „Коалиция за България“, като на ТЕХНОИМПЕКС. Как си се сдобила с ТЕХНОИМПЕКС, знаете ти и Иван Костов. Как сте разгонили партиите от „Коалиция за България“, знаете ти, Сашо Радославов (ДСХ), Елена Нонева (ПДС), Катя Атанасова (ОБТ) и Спас Панчев (Земеделците). В „Коалиция за България“ винаги е имало атмосфера на взаимно уважение между равнопоставени политически партии, която ти може би няма да разбереш.

Не може да откраднеш нещо, което не е било собственост, ръководството на БСП много ясно показа, че не желае това име. Сред учредителите са 3 от партиите, които я създадоха  преди 19 години. Нежеланието да видите истината, не може да я промени. Омразата понякога заслепява и прави човек неспособен да види простичките истини. Един предишен председател на БСП казваше, че някой им краде гласоподаватели. Това е манталитет, показващ , че на хората се гледа, като собственост, като на крепостни селяни. Това е обидно. Не за хората, а за тези, които имат такъв манталитет. Не могат да ти откраднат нещо, което не е твое, още повече, когато си демонстрирал, че не го искаш”.

Партия АБВ  и други партии ще се регистрират в обща коалиция за изборите под името „Коалиция за България”.

„Коалиция за България“ бе името, което БСП и няколко по-малки партии използваха години наред. С тази коалиция Георги Първанов спечели президентските избори през 2001 г., с нея и Сергей Станишев стана премиер. Името бе сменено през 2014 г. по инициатива на тогавашния лидер на  БСП Михаил Миков. Коалицията бе преименувана на „БСП Лява България“. Корнелия Нинова на свой ред промени името на „БСП за България“. Ударът по БСП идва след като от „Позитано“ 20 отказаха на Петков и Първанов да се явят заедно на евровота.

Престрелките за името се материализираха в цитирания по-горепост на Румен Петков.

Припомняме, че подобен подход бе използван от сините при влизането на Симеон Втори в политиката. Тогава бяха регистрирани две партии със сходна абревиатура – НДСВ, което костваше пълното  мнозинство на Симеон Втори  парламента и наложи двупартийно управление.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране