10.04.2019 | 10:42
Делян Добрев вече не е депутат
Апартаментът, в който живее е на фирмата на майка му и плаща наем от 1200 лева

Делян Добрев вече не е депутат. Той подаде оставка във вторник заради сагата „апартаментгейт”.

В сряда парламентът одобри оставката на Добрев с 96 гласа „за”. 7 обаче бяха „против”, а 3-ма „въздържал се”. Този път нямаше бурна защита той да остане в НС.

Добрев подава оставка за втори път. Първият беше след „кумгейт”, когато парламентът обаче не я одобри. Тогава съратниците на Делян Добрев го подкрепиха със серия от изказвания на различни народни представители. Впоследствие излезе решение на Конституционния съд, че оставката е императивна и депутатите нямат право да я отхвърлят. Делян Добрев остана народен представител, тъй като решението на КС няма задно действие.

На заседанието днес той бе защитен само от Георги Марков – депутат от ГЕРБ и бивш конституционен съдия. Той каза, че няма да подкрепи оставката на Делян Добрев, тъй като бил честен човек.

При гласуването само 1 от ГЕРБ беше „против”, а 2-ма бяха „въздържал се”.

От „Обединени патриоти” 6-ма бяха „против”. Един „независим” депутат даде подкрепа на Делян Добрев, като гласува „въздържал се”

Пред бТВ Добрев даде обяснение защо се оттегля от активната политика-защото се уморил да се петни името му и да се опитва да се защитава. Апартаментът в столичния кв. “Манастирски ливади”, който обитава със съпругата си и трите си деца, е собственост на фирмата на майка му и плаща наем от 1200 лева на фирмата, обясни Добрев пред бТВ.  За решението си да подаде оставка от НС Добрев обясни, че е уведомил премиера Борисов в телефонен разговор. Добрев остава областен координатор на ГЕРБ за Хасково и областта. В бъдеще щял отново да се върне в частния бизнес.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране