12.12.2020 | 0:34
Разяреният тарикат Ал. Йо.
Евродепутатът от ГЕРБ нападна Силвия Великова заради собствените си позиции за премиера
Капитал

Евродепутатът Александър Йорданов (Ал. Йо.) очевидно няма инстинкт за самоосъхранение, защото абсолютно безсмислено предизвика вниманието върху особата си, като нападна журналистката от БНР Силвия Великова. Той беше гост в предаването “Политически некоректно” по повод годишнината от създаването на СДС. Йорданов успешно капитализира присъствието си в партийната организация, бидейки председател на парламента през 90-те, няколко мандата посланик, а сега и евродепутат.

Той отиде в европарламента заради коалицията им с ГЕРБ на изборите, а въпросите на Великова бяха насочени именно към метаморфозите на синята партия и на самия Йорданов през годините. Като този например: “Още ли смятате, че Борисов е премиер мимикрия?”

Това не се хареса на Йорданов, който влезе в монолог и не позволи на журналистката да му задава въпроси. Впоследствие той написа във фейсбук пост, пълен с обиди към Великова, описвайки я като “крайно невъзпитана”, “развален грамофон”, “махленска клюкарка”, “лайкучка”…

След това обаче евродепутатът изтри постовете си, въпреки че те бяха отбелязани в ClubZ и “24 часа”.”Не виждам какво толкова го е вбесило.Това е, силно казано, интервю, а опит за разговор. Той искаше да монологизира, не искаше да отговаря на никакви въпроси, на места аз говоря върху него. За мен това беше абсолютно недопустимо поведение в национален ефир”, коментира Великова пред “Клуб Z”.

Зад журналистката застанаха и колегите й от националното радио: “Категорично отхвърляме опитите на недоволния от интервюто си в “Политически НЕкоректно” евродепутат Александър Йорданов да дискредитира водещата Силвия Великова. За съжаление той не е единственият, който иска удобни въпроси и пиарски монолози в ефира”, написаха те.

Да си затворим очите пред действията на въпросния господин, който въплъщава едновременно байганьовщината в политическото поведение и компромисността към политическия морал, би било акт с катастрофални за бъдещето на цялата (СДС) коалиция последици”, цитира Едвин Сугарев от 1993 г. д-р Тони Филипов в Reduta.bg. И завършва: “Днес този тарикат е евродепутат от ГЕРБ. Сините дадоха под аренда на ГЕРБ остатъчното СДС, вследствие на което Сашо Йорданов се намърда в Европарламента, шестият в групата на ГЕРБ. Нищо, че само година по-рано на конференция в Софийския университет се подиграваше публично на Борисов…”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране