19.04.2019 | 16:33
Пеевски пак тръгва към Брюксел
Едрият бизнесмен втори в листата на ДПС след формалния водач на партията Карадайъ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще води листата на движението за евровота на 26 май. Веднага след него се нареждат медийният магнат Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

Листата е била утвърдена от Централното оперативно бюро на партията вчера, съобщи първо сайтът rodopi24, който често публикува вътрешнопартийните тайни.

Според изданието със сигурност Карадайъ няма да пътува за Брюксел и евродепутати ще станат Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова.

При добро представяне на ДПС шанс за ЕП има и петата в списъка Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони.

Ето и цялата листа на ДПС:

1 Мустафа Карадайъ

2  Делян Пеевски

3 Илхан Кючюк

4 Искра Михайлова

5 Атидже Али – Вели

6 Севим Мусак

7 Станислав Анастасов

8 Сюлейман Сюлейман

9 Антоанета Асенова

10 Гюлфие Арнаудова

11 Петър Чобанов

12 Сузан Мехмедова

13 Синан Пехливанов

14 Танер Кабилов

15 Синай Якуб

16 Ертен Анисова

17 Цветан Енчев

Изненадващо сред имената в листата липсва това на зам.-председателката на ДПС Филиз Хюсменова. Според запознати обаче тя сама е поискала това, като е изтъкнала лични причини за решението си.

На предишните евроизбори Пеевски пак бе избран за евродепутат. Тогава обаче той предпочете да остане в България и отстъпи мястото си на Искра Михайлова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране