22.12.2020 | 11:15
А Борисов кога!? Джо Байдън се ваксинира срещу COVID-19 на живо по телевизията
Няма от какво да се притеснявате, обърна се новият президент на САЩ към журналистите

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън получи първата си доза от ваксината на Pfizer-BioNTech на живо по телевизията. Той заяви, че прави това, за да покаже на американците трябва да се подготвят и да се имунизират, когато препаратът стане достъпен за всички.

“Готов съм!”, заяви президентът на сестрата, след като нави ръкава си в очакване да получи ваксината. А след това добави: “Дължим ви страшно много, наистина.”

“Няма от какво да се притеснявате”, категоричен бе Байдън пред журналистите. Той поздрави за усилията не само учените, но и администрацията на Тръмп, за бързото разпространение на ваксините.

Съпругата на Джо Байдън, Джил, също е получила ваксината по-рано днес.

“Това е само началото. Едно е да създадеш ваксината, а сега и Moderna ще се включи също, но всичко ще отнеме време”, каза новият президент и настоя американците да продължат да следват правилата спазвайки социална дистанция и носейки маски. Той препоръча да се избягва пътуване, освен ако не е наложително.

78-годишният Байдън е в рисковата група при заразяване с COVID-19. В Америка CDC препоръчва хората над 75 години да са едни от първите, които да се ваксинират.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране