27.04.2019 | 1:00
Местан: Невинен съм, няма да поемам чужда вина
Той щял да съди и прокуратурата за "квалифицирана клевета"

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан даде извънреден брифинг в Кърджали по повод катастрофата преди 13 дни с негово участие, при която загина шест месечно бебе.

“Реших да наруша мълчанието си, за да отговоря на огромния брой злонамерени лъжи и квалифицирани клевети за мен, разпространени от медиите и за съжаление от българската прокуратура. До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Но няма да поемам чужда вина”, заяви Местан.

Той се оправда, че за последните години няма нито една нарушение на пътя, тъй като бил със статут на охраняемо лице от НСО. Затова не е шофирал. “Твърденията за заплатени от моя страна след 2013-та година глоби в размер между 100 и 300 лева са абсолютна лъжа”, твърди Лютви Местан.

Лидерът на ДОСТ съобщи, че е изискал от КАТ информация за фишове и глоби на негово име в последните шест години.

“На тези фишове ще се видят номерата на глобените автомобили. Поемам тежък риск с тези думи, но съм сигурен, че ще се окаже, че превозните средства са собственост на партия ДПС, на която по това време бях формален председател”, посочи Местан.

Той бе категоричен, че те са били управлявани от други хора, но не и от него. И се закани да потърси правата си в съда, ако проверката докаже твърдението му,

Местан щял да съди и прокуратурата за “квалифицирана клевета”.

“Погазен бе НПК. Решенията на съда са окончателни, но ми бе наложена повторна мярка. Това създава дълбоко усещане за преднамереност”, заяви Местан, като не изключи в разследването да има политическа намеса.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране