15.04.2021 | 10:24
Мика Зайкова при откриването на 45-ия парламент: Усмихвайте се и се радвайте!
Дано да съм добра орисница, каза тя

Българският народ ни изпрати в тази зала с една единствена поръка – промяна. Тази промяна, която да ни извади от дъното на всички класации.

Това заяви при откриването на 45-ия парламент Мика Зайкова от “Има такъв народ”. Тя припомни, че България, която е била на 5-то място по качество на образованието, сега се е сринала до 88 място. “Това е срам за хилядолетната ни култура. Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница”, отбеляза Мика Зайкова.

Заседанието се предава пряко по БНТ и по БНР, така че моля за усмивки и за радост. Нека народът да види, че народните представители в 45 НС са хора с добро настроение и имат хумор, заяви Мика Зайкова в началото на първото заседание на новия парламент.

Ние сме в подстъпите на икономическа криза, но България може да бъде утежнена и със социална такавa, посочи Зайкова.

Независимо от политическите различия, имаме единствена цел – просперитета на България и нейното достойно място в европейското семейство, каза тя.

“България е минала през трудни премеждия и съдбовни битки, но винаги е възкръсвала, защото нашият народ е намирал правилния път към възкресението”, каза Зайкова. И сега България се намира в трудна ситуация – в пандемията, която може да бъде утежнена и с една социална криза, добави тя.

Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим – дали на протест, дали в референдум, дали на избори. На 4 април ни изпрати в тази зала с една единствена поръка – промяна. Тази промяна, която ще ни извади от всички последни места в ЕС, заяви Мика Зайкова.

Искам да видим в очите на българите щастието от това да не сме най-бедни, да не живеем най-кратко и за съжаление да не сме най-безпростветни, което е срам и позор, призова тя.

Мисля, че имаме една единствена цел – а това е просперитетът на България и нейното достойно място в европейското семейство. Нашите предци са ни дали формулата и тя е изписана на фасадата на тази сграда – “Съединението прави силата”, завърши Мика Зайкова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране