19.04.2021 | 9:40
ГЕРБ при президента без Борисов – обидени защо не ги е поздравил за успеха (ВИДЕО)
Десислава Атанасова разкритикува Румен Радев

Държавният глава Румен Радев започна консултациите с представителите на коалицията ГЕРБ-СДС за съставяне на ново правителство.

Припомняме, че днес Радев ще проведе дискусии с всички парламентарни групи в 45-ото Народно събрание. Cлeд рaзгoвoри и c ocтaнaлитe парламентарно представени пoлитичecки cили президентът щe връчи мaндaт нa нaй-гoлямaтa пoлитичecкa cилa в пaрлaмeнтa – тaзи нa ГEРБ/СДС. Прeмиeрът в ocтaвкa и лидeр нa пaртиятa Бoйкo Бoриcoв вeчe oбяви, чe щe прeдлoжи кaбинeт пoд ръкoвoдcтвoтo нa Дaниeл Митoв.

“Усложнената среда за сигурност, пандемията, внасянето на ефективен план за устойчивост в срок изискват ефективно управление. В същото време правителството е в оставка, а премиера е в отпуска. Необходими са оперативни и отговорни действия за съставяне на кабинет”, заяви Румен Радев, като поиска устойчивост за следващото управление. Той поиска от ГЕРБ да дадат яснота за отношенията им с останалите парламентарни групи и дали могат да съставят стабилно правителство.

“Явяваме се тук с ясната отговорност, че пред държавата ни има редица предизвикателства. Все още не е отминала здравната пандемия, предстоят икономически предизвикателства. Ние като отговорна партия заявихме, че сме длъжни като първа политическа сила ще излъчим състав на кабинет, който в най-бърз порядък ще може да започне работа. Очакваме, че в 45-то Народно събрание ще има не само демострация на сила, защото е очевидно, че ГЕРБ явно ще е в опозиция, въпреки че сме най-голямата политическа сила. Първото гласуване за председател на парламента ясно показа и конфигурацията”, заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Атанасова разкритикува президента, че е пропуснал да поздрави ГЕРБ за успеха на изборите, наред с това да им даде мандата като първа политическа сила.

Fakti.bg

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране