25.06.2021 | 22:39
Бойко Рашков: Всичките имоти са придобити законно
Вътрешният министър отговори на ГЕРБ

Всичките имоти са придобити законно. Така Бойко Рашков отговори в предаването на Сашо Диков по „Евроком“, след като вчера от ГЕРБ попитаха откъде държавен служител има средства за 19 имота, посочени от него в декларацията му пред КПКОНПИ.

Министър Рашков допълни, че няма никакви притеснения и заяви, че всичко е придобито заедно със съпругата му: „Аз не се притеснявам от това нещо, когато човек е придобил по законен начин“, посочи Рашков.

На въпрос от журналиста дали съпругата му „докарва“ повече пари вътрешният министър уточни: „Тя също като нотариус го декларира, освен това тя е плащала данъци, така че тези депутати нека попитат някой, който разбира от данъци. Тя е попълвала декларации“, отговори Рашков.

Един от апартаментите бил наследство, а друг имот е придобит при публична продан: „Нали съм работил и аз, и съпругата ми, ползвали сме кредити. Няма да изскочи заек от тук“, каза още Рашков.

Той уточни, че в декларацията му са посочени 19 позиции, а не апартамента. 11 от тях били гаражи, мазета и други необитаеми помещения.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране