02.07.2021 | 15:08
Слави Трифонов е инструмент за отстраняване на ГЕРБ (ВИДЕО)
И политиката е шоу, а в това отношение ИТН са професионалисти, казва политологът Димитър Аврамов

“Има такъв народ” печели от отсъствието на политика в посланията си. Хората са емоционални и често вземат не рационални решения. Понякога гласуваме за някого, не защото много ни харесва, а защото не харесваме опонента. След няколко месеца ще установим, че много хора са гласували за ИТН, не защото толкова харесват Слави Трифонов, а виждат в негово лице инструмент за отстраняване на ГЕРБ, коментира политологът Димитър Аврамов в предаването “(О)позиция” на “Сега”.

Според Аврамов “Слави Трифонов е успешен вече 20 години в развлекателната индустрия. Той сменя попрището, но няма причина да сменя начина си на поведение, който досега е бил успешен само защото вече е обект на вниманието на политолозите и социолозите. Успешните хора – както и да се казват, Елън Мъск, Бил Гейтс, нямат причина да сменят модела си на поведение, който им носи успех”.

Аврамов отбеляза, че в крайна сметка политиката в голяма степен е шоу и заместваща реалност. “Дори само ако погледнем годините управление на ГЕРБ. В този смисъл “Има такъв народ” вероятно ще се справят по-добре от ГЕРБ, те са професионалисти в правенето на шоу. ИТН създават впечатление, че са си самодостатъчни и не вярват на никого. Тяхната идея е да предложат правителство, а останалите – щат, не щат да ги подкрепят. Ако не извървят пътя да създадат партньори, означава, че от ден първи тръгват по стъпките на ГЕРБ.”, заключи Аврамов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране