22.05.2019 | 11:48
Пороен дъжд нанесе голям удар на ГЕРБ
Пътен обектът във Варна за над 115 млн. лв. сдаде фронта при първия порой

Пороен дъжд нанесе голям удар по имиджа на строителите от ГЕРБ. Само ден след като премиерът Борисов обиколи заедно със стресирания варненски кмет Иван Портних новите пътища на най-задръстения транспортно град в България удари пороен дъжд. И настана драма. Част от надлезното кръгово кръстовище до Гранд мол над новия варненски булевард „Васил Левски“ пропадна и се наводни.

От разпространените в социалните мрежи снимки и клипове се вижда, че се е срутил тротоар. Очевидци съобщиха за коли на пожарната и полицията на мястото. Жители на Варна информираха още за пропаднал електрически стълб и шурнала като поток вода върху новото трасе – тръгнала е при срутването на кръстовището.

Булевардът бе пуснат за движение малко преди Великден от премиера Борисов. Обектът няма акт 16. Строителството продължи около година и половина, крайна цена не е съобщавана. Става дума за поне 115 млн. лв., повече от които предостави държавата. Проектът, в рамките на който бяха изграждани и надлезните кръстовища, е най-голямата инвестиция в пътищата на Варна през последните десетилетия.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране