30.09.2021 | 17:47
Илиян Василев: Мълчанието на ДБ помага на ГЕРБ
"Кирил и Асен не могат да огреят навсякъде, дори и да искат"

Опитах се да обясня, че “Демократична България” трябва да издигне своя кандидатура за президент и то рано. Защото Румен Радев работи за “Продължаваме промяната”, а “Демократична България” ще загуби в тези двойни избори без да има свой играч на президентския терен.

Това коментира във “Фейсбук” Илиян Василев.

На терена на политическата логика излиза и фактът, че президентът започна да придобива тежест в политическия процес, която може да се окаже опасна. Пространството на нормалността у нас е между “силната ръка на корупционера и мафиота Борисов” и “силната ръка” – за която вече говори президента Радев. България има нужда от политическа нормалност и тя е между двете крайности.

Дори ректорът на СУ не може да изчисти обречеността на всеки кандидат на ГЕРБ. И още по-силно налага кандидатура на “Демократична България”, за да не излезе, че ГЕРБ са тези, които определят тона в зоната на съвпадащ електорат.

Не може да бъде оправдание липсата на финанси – кампанията може да бъде изключително скромна.
Не може да бъде и липсата на кандидати, защото такива има.

Без кандидатура за президент не могат да претендират да постигат висок резултат, ще останат в сянката на възхода на “Продължаваме промяната”.

Но в “Демократична България” има “органи” – да решават. “Продължаваме промяната” им остава много полета за активност – като се започне от слабостите на служебното правителство – бол са, особено в енергетиката, в справянето с корупцията, в съхранението на територии на мафията, съдебната реформа, депутатите /тези на “Продължаваме промяната” са си котка в чувал като при ИТН.

Самият Радев правилно бе критикуван от Лозан Панов за пасивност и действително, ако Гешев не беше нахлул, сигурно още щеше да си трае на “Дондуков” 2.

Изобщо излизайте от окопите и атакувайте темите, не хората от “Продължаваме промяната”. Кирил и Асен не могат да огреят навсякъде, дори и да искат. Нямат организация. Освен това започнаха да обещават на едро, на всички.

А онова от което има нужда и кризисен мениджмънт. Голямото предимство на Кирил и Асен, че бързо решават и действат. Няма багажа на традиционна сила, още по-малко на съставена от разнолики играчи.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране