16.10.2021 | 8:22
Бил Клинтън приет по спешност в болница
Бившият президент на САЩ е хоспитализиран заради заразяване на кръвта

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който е на 75 години, е бил приет в болница в Калифорния преди два дни заради инфекция, която не е свързана с COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на негов говорител.

Според информация на CNN, Клинтън е хоспитализиран заради заразяване на кръвта.

“Това е инфекция в кръвта, известна като сепсис (отравяне на кръвта)”, каза водещият в ефир и добави, че на бившия началник на американската администрация е предписано антибиотично лечение. Според телевизионния канал Клинтън е развил инфекция на пикочните пътища, която след това навлиза в кръвоносната система. Болестта е диагностицирана в ранен стадий, поради което тялото на пациента реагира добре на терапията, информира “Фокус”.

От своя страна говорителят на Клинтън Анхел Уреня заяви, че бившият американски лидер се оправя.

“Президентът Клинтън беше приет в Медицинския център на Калифорнийския университет във вторник вечерта за лечение на инфекция, която не е свързана с COVID-19. Той се възстановява, в добро настроение е и е благодарен на лекарите, медицинските сестри и персонала за отличната медицинска помощ”, пише Уреня в “Туитър”.

Лекарите на Клинтън посочиха в съобщение, че той е приет за наблюдение и са му предписани антибиотици и течности. Според лекарите Клинтън реагира добре на антибиотиците и нивото на левкоцитите в кръвта му намалява. “Надяваме се скоро да го изпишем”, посочиха д-р Алпеш Амин и д-р Лиса Бардак.

CNN съобщи, че Клинтън, президент на САЩ от 1993 до 2001 г., е настанен в интензивно отделение, главно за да не бъде обезпокояван, и не е на апаратно дишане. Състоянието му не е свързано с COVID-19 или с предишните му проблеми със сърцето, съобщи CNN.

Бил Клинтън е 42-ият президент на САЩ (1993-2001), който се превръща в един от най-популярните американски лидери: нивото му на подкрепа в края на управлението му е 66%. По това време администрацията на Вашингтон обърна голямо внимание на установяването на тесни връзки между американския и руския президенти, което значително улесни САЩ в процеса на разработване на компромисни решения с Руската федерация: Клинтън и Борис Елцин се срещнаха 18 пъти за 8 години, тоест по-често от всички лидери на САЩ и СССР или Русия. В същото време периодът на управлението на Клинтън на власт се свързва с началото на военната операция на НАТО срещу Югославия.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране