15.11.2021 | 0:01
Победителят и кандидат за премиер Кирил Петков: България ще се управлява от коалиция, тръгваме по нов път (ВИДЕО)
С "Демократична България” ще работим заедно и ще говорим с всички парламентарно представени групи, без ГЕРБ и ДПС, обяви съпредседателят на ПП

„Продължаваме Промяната” е първа политическа сила. 121 депутати ще се случи и България ще се управлява от коалиция. Страната започва един нов път”. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той посочи, че това, което ще направят, е, че ще бъдат много диалогични. „С „Демократична България” ще работим заедно и ще говорим с всички парламентарно представени групи, без ГЕРБ и ДПС”, категоричен е Петков.

По думите му коалицията, която ще се получи, няма нужда от единични парламентарни групи. „Ние ще бъдем първа политическа сила, ще работим в една тясна и работеща коалиция”, уточни той.

И посочи, че от „Продължаваме Промяната” осъзнават, че на България ѝ трябва редовно правителство. „Оттук нататък всички имаме огромна отговорност нещата, които говорихме в последните два месеца, да се изпълнят. Това може да стане само с редовно правителство, с диалог и компромиси”, обясни още съпредседателят на ПП. Компромисите, по думите му, обаче не трябва да са такива на база неработеща съдебна система или оставаща корупция.

Той завърши коментара си с благодарности към всички, подали ръка на партията. „Ще вкараме и душа, и сърце България да тръгне по един нов път и ще направим всичко, което зависи от нас, страната да има редовно правителство, коалиционно правителство. Осъзнаваме тежестта на тази отговорност и ще подходим по най-отговорния начин”, уточни още Петков.

От „Продължаваме Промяната” смятат, че не са възможни нови избори, защото българските избиратели са свършили тяхната работа.

Малко след това му изказване Кирил Петков обяви, че ще е кандидатът на “Продължаваме промяната” за премиер, Асен Василев – за финансов министър. Петков разкри това в ефира на бТВ.

Той уточни, че името на следващия премиер ще стане ясно след коалиционните разговори, на които “Продължаваме промяната” ще предложи своя отбор.

“Не познавам по-подготвен човек в България от Асен Василев за финансов министър”, коментира Петков.

“Пълен мандат на следващото правителство е целта, която всички трябва да гоним”, каза още Кирил Петков.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/2000125356820759

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране