06.12.2021 | 11:29
Полиция блокира редакцията на “Труд”, изданието най-вероятно няма да излезе утре (ВИДЕО)
Това изобщо не е политическа акция, написа редакторът Биляна Веселинова и показа клип

Има вероятност утре да няма брой на вестник „Труд“. Полиция заварди редакцията на изданието на Петьо Блъсков и не пуска журналистите да си вършат работата.

Входът бе блокиран сутринта в понеделник, заедно с цялото имущество, компютри и сървъри.

Редакторът Биляна Веселинова пусна клип във фейсбук.

Над видеото тя написа: „Полиция е пред входовете за редакцията на в. „Труд“ и това Изобщо НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА АКЦИЯ. Добро утро, България!“

В същото време във фейсбук страницата на вестника излезе следното съобщение:

„Полиция заварди редакцията на в. “Труд” и не пуска журналистите да си вършат работата. В момента входът на редакцията е блокиран, заедно с цялото имущество, компютри и сървъри. Вероятно вестник “Труд” утре няма да излезе.

Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев отново ще се опитат да изхвърлят вестник “Труд” от редакцията му. Абсолютно незаконно, разбира се. Без да се съобразяват с делото, насрочено за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи.
Това представлява “промяната”, приятели.“

През август месец Министерството на културата изпрати предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в своя сграда, които са отдадени на „Труд“. Причината – неплатен наем и консумативи в размер на 149 450,59 лв.

От ресорното ведомство посочват, че задълженията са на фирма „Южен кръст 2001“ ЕООД и датират от 2015 г. до днешна дата.

 

https://www.facebook.com/bilyana.veselinova/videos/643481106663847

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране