08.12.2021 | 17:33
Уволниха снахата на Блъсков от Министерството на културата
Командировката на Евгения Блъскова в Брюксел е била прекратена

Евгения Блъскова, снахата на издателя на вестник “Труд” Петьо Блъсков, е била уволнена от Министерство на културата. Преди това тя е била ръководител на сектор “Аудиовизия” към постоянното представителство на България в Брюксел.

Новината съобщи сайтът “Площад Славейков”. Пред OFFNews Министерството на културата потвърди информацията, но каза, че ще излезе със съобщение по случая в петък.

Пред “Площад Славейков” Евгения Блъскова е разказала, че заповед за уволнение не ѝ е връчена. Тя научила за уволнението си “почти случайно”, след като е подала в електронен вид молба за годишен отпуск.

На молбата от Министерство на културата са отговорили, че това не може да стане, защото считано от 1 ноември 2021 година тя вече не е на работа в министерството.

Командировката на Евгения Блъскова в Брюксел е била прекратена още през август, но след обжалване в съда прилагането на заповедта на министъра е било замразено до излизане на съдебно решение.

Тя е продължила да получава заплатата си, но са ѝ спрени парите за наема в белгийската столица, разказва още специализирания за култура сайт “Площад Славейков”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране