24.02.2022 | 8:46
Войната започна: Ракетни удари по Украйна! Взривове в Киев и още редица градове (ВИДЕО)
Путин обяви началото на военна операция

Взривове разтърсват украинската столица Киев, след като руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция. Това каза в пряк ефир кореспондентът на американския телевизионен канал CNN Матю Шанс. Той и операторът му дори сложиха бронежилетки и каски.

Колежката им, предаваща на живо от Харков, също съобщи за експлозии.

Потребители в социалните мрежи информират за въздушни удари и в Одеса.

Командни центрове на украинската армия в Киев и Харков са подложени на руски ракетни удари след 5 часа тази сутрин, съобщи “Украинская правда”, цитирана от Ройтерс, като се позовава на източник от украинското вътрешно министерство.

Агенция “Интерфакс” обяви за десантни операции на руския черноморски флот в Азовско море и в Одеса.

Според очевидец в Киев са се чули далечни силни шумове, подобни на артилерийска стрелба, съобщи Ройтерс. За стрелба край главното летище на украинската столица съобщи и агенция Интерфакс, като се позовава на локални медии.

Изглежда, че руската инвазия в Украйна е в ход, е заявил пред агенцията представител на НАТО, който е пожелал да остане неназован.

“Силно изглежда, че се е почнало”, е казал той.

Владимир Путин обяви началото на военна операция в Украйна

В телевизионно обръщение по-рано тази сутрин руският президент Владимир Путин обяви, че е взел решение за провеждане на “специална операция за защита на Донбас”, съобщи ТАСС.

Той каза, че отговорността за евентуално кръвопролитие ще лежи изцяло на съвестта на “украинския режим” и призова украинските военнослужещи незабавно да сложат оръжие и да си отидат у дома.

Той каза, че Москва няма да допусне появата на ядрено оръжие в Украйна.

Според думите на Путин в плановете на Русия не влиза окупацията на украински територии и действията на Русия не са свързани с нанасяне на вреда на интересите на Украйна, а със защита на самата себе си от “тези, които са взели Украйна за заложник”.

https://www.youtube.com/watch?v=7TCtuD8z8nM

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране