05.03.2022 | 13:11
Зеленски се включи от Киев, озъби се на НАТО – били слаби и нерешителни (ВИДЕО)
Не съм избягал от Украйна. Както виждате, аз съм тук, на място, каза украинският президент

Във видеопослание в Инстаграм украинският президент Володимир Зеленски отново опроверга твърдения на руската пропаганда, че е напуснал страната. Държавният глава увери, че остава на поста си.

“На всеки два дни се появяват твърдения, че съм избягал от Украйна и съм напуснал поста. Както виждате, аз съм тук, на място.

Шефът на президентската канцелария Андрей Борисович е тук. Никой не е избягал. Работим. Обичаме да тичаме, но сега не е време за кардио тренировки, така че работим. Слава на Украйна!”, каза Зеленски.

Той осъди решението на НАТО да изключи въвеждането на забранена за полети зона над страната, съобщи Си Ен Ен.

“НАТО умишлено реши да не покрива небето над Украйна”, заяви Зеленски в обръщение в социалните мрежи.

“Смятаме, че страните от НАТО са създали наратив, че затварянето на небето над Украйна ще провокира пряка агресия на Русия срещу НАТО. Това е самохипноза на онези, които са слаби, вътрешно несигурни, въпреки че притежават оръжия, многократно по-силни от нашите”, добави украинският президент.

По-рано държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че установяването на забранена за полети зона в Украйна от страна на САЩ и съюзниците им от НАТО може да доведе до пълномащабна война в Европа.

Той заяви, че Вашингтон ще продължи да работи със съюзниците си, за да предостави на украинците средства за защита от руската агресия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че зона, забранена за полети над Украйна не е вариант, който се разглежда от алианса.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране