26.06.2019 | 13:57
Левче-кефче
Партиите пак се вързаха на поредния "маньовър" на наследника на Тато
Милен Ганев
Зад паравана на игнорирания години от политическата каста референдум на Слави Трифонов, останките от обществото ни бяха вкарани в паралелна реалност с безумната дискусия за левчето субсидия. Дискусия, активирана за да облее с мощна струя от празнословие гафа на финансовия министър с надплатената народна пара за партиите. Партиите бяха вкарани в обяснителен режим, а отговорността на виновника за цялата патърдия беше абсолютно, напълно и окончателно неглижирана. Има три условия за гафа на Горанов, като със сигурност поне едното от тях е вярното:1.Финансовият министър просто не е за тази работа;

2.Допуснал е небрежност от разсейване /на всеки се случва да има кофти ден/;

3.Направил го е напълно съзнателно;

Която и да е причината за гафа на Горанов, това трябваше да предизвика публичния гняв на Лидера му, който е действал много по-първосигнално за далеч по-дребни издънки на пешки от кохортата си. Вместо това Горанов заяви, че седнали и помислили с Борисов, помислили още малко, па отсекли, че за такова нещо няма да се подава оставка. Техническа грешка било.

Но това не е всичко, както казват в рекламата на онова ренде. За десерт сложиха на българина очилата за 3D кино и му пуснаха фентъзито “Левче за глас”. И като започнаха всички “ах, мили мои, партии любими” да пъшкат и охкат, да се ежат и проклинат, та човек се щипе и не вярва как може за пореден път толкова елементарно да ги изиграе момчето от Банкя.

Обяснителният режим, в който Борисов вкара партиите, вместо да изпъди министъра си с фобия от високи етажи, засили мощния хейт към цялата политическа класа. И дойде като манна небесна за уморения от гасене на пожари в партията си Борисов. Партиите пак се вързаха на поредния “маньовър” на наследника на Тато.

Абсолютно всички политически сили, които взеха участие в пазарлъците за размера на субсидията, бяха омърсени допълнително и си спечелиха още народна ненавист. Върхът беше достигнат с обясненията за връщането на надплатеното от щедрия Влади. ГЕРБ гордо се изпъчиха и рапортуваха, че са възстановили “бонуса”. Точно както Цветанов пръв внасяше документите в ЦИК преди избори и се чувстваше като Зевс по невнятни причини.

Корнелия Нинова пък започна да обяснява, че БСП похарчили горницата от 6 милиона за евроизборите и други работи, та сега нямали пари, ама щели да им прихванат наддадените от следващия транш. Просто ужас. Хората точно това не искат да чуват. А чуят ли го – почват да мразят още.

Демократите за силна България пък го удариха съвсем на хленч – щели да търсят спонсори, за да върнат парите. Още един начин да те псуват.

Първи и засега единствени се усетиха наследниците на Настрадин Ходжа от ДПС. Отказаха повече коментари по темата. И както бяха за нула лева на глас, така се върнаха на 11 кинта народна пара.

А темата като цяло беше отложена за края на парламентарния сезон. После знаем – Евксиноград, пляс, пляс, педалите и циркът започва отначало…

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране