01.07.2019 | 11:01
Рашидов: Няма “Апартаментгейт”, има пазарна икономика
"Само един глупав човек може да си въобрази, че от това ще изкара конфликт на интереси“

В ниските цени на жилищата няма конфликт на интереси, а по-скоро пазарна икономикал. Така бившият министър на културата Вежди Рашидов коментира пред бТВ скандала с евтините жилища на политици, купени от фирма “Артекс” и приключилите проверки на антикорупционната комисия.

Според Рашидов “само един глупав човек може да си въобрази, че от това ще изкара конфликт на интереси“. Заключенията на проверяващите бяха, че конфликт на интереси няма при нито един от седмината проверявани, сред които бяха Цветан Цветанов, Цецка Цачева и самият Рашидов. Той обясни, че у нас все още хората не разбират, че едно нещо струва толкова, колкото можеш да му вземеш. „Пазарна икономика се казва. Ако искам, ще си го договоря за 1 лев“, заключи Рашидов.

Бившият министър на културата разказа, че е купил имотите си на чертеж. “Нямаше изкоп, аз не можах да мина покрай изкопа”, каза Рашидов по повод обясненията на Цецка Цачева, че се е поинтересувала от имота, след като видяла, че са изкопани основите на блока.

Рашидов разказа, че са му попаднали декларациите на хора, които охотно коментирали имотния скандал, но също са купували жилища на занижени цени. На въпрос как се е сдобил с тези данни, Рашидов отговори: „В кутията ми ги пущат“ „Искам да ви кажа, че нито един май не е на пазарни цени. И доста е мешана салатата. Ще зареват всички, които много охотно говорят на тая тема. Всички купуват на данъчна оценка“, обясни Рашидов.

Той коментира и отстраняването на Цветан Цветанов от ръководството на ГЕРБ и парламента. “Липсата на Цветан Цветанов в Народното събрание се усеща – никой не отрича, че Цветанов е добър организатор и работеше добре със структурите”, каза Рашидов.

„Всяка партия е като бизнес – има един собственик, учредител, създател. Бойко Борисов е създателят и естествено той е лидер – вътрешнопартийните проблеми е хубаво да се решават вътре в партията. Това е ситуация, която е в ущърб на партията”, каза още той.

Рашидов заяви още, че присъствието на депутата от ДПС Делян Пеевски в Народното събрание било полезно. „С Йордан Цонев предложиха няколко интересни законопроекта. Гледам, че вкарва законопроекти – това е основната част от работата на един депутат”, посочи народният представител

По думите на Рашидов, държавата трябва да финансира партиите, за да бъде политиката независима, въпреки че от ГЕРБ предложиха партийната субсидия да бъде намалена на 1 лв. Депутатът допълни, че намаляването на парите ще доведе до други проблеми. „Аз разбирам ГЕРБ и аз бих направила така, ако бях лидер на ГЕРБ. Естествено е Борисов да се ядоса и аз бих се ядосал”, допълни Вежди Рашидов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране